Add a startlaphoz Add a facebookhoz Add a twitterhez Add a myspacehez Add a googlehoz RSS Add a twitterhez 
Keresés...
Fórumajánló
február 25., 19:34 (evcsi)
december 24., 10:00 (ouyangmd)
december 24., 09:58 (ouyangmd)
december 24., 09:53 (ouyangmd)
december 24., 09:43 (ouyangmd)
Frissítések
Kalendárium
Aktuális szavazások
Jelenleg nincs szavazás, gyere vissza később :-)
Közösség
Hírolvasó
Labdarúgás, Primera División
  átlag: 4.88, értékelések száma: 8
Értékeld a cikket:  


Madridom: Sima H
2013.04.07., forrás: madridom.hu, írta:
Add a startlaphoz Add a facebookhoz Add a twitterhez Add a myspacehez Add a googlehoz RSS Add a twitterhez 

A Levante nagyjából öt percig örülhetett és érezhette úgy, hogy van keresnivalója a Bernabéuban. A hazai csapat hozta a mixet és takarékos üzemmódban is simán rúgott majdnem fél tucat gólt. Az összefoglalót nézve Higuaín góljánál pedig beragadt a replay gomb...

Ezt a csapatot öröm volt nézni, még akkor is ha nem adták ki magukból a maximumot. Manapság pont annyira játszik amennyire kell, és így is minden statisztikai mutatóban jóval felülmúlta ellenfelét a Real Madrid. A keddi Galata elleni visszavágóra tökéletes alapozást láthattunk, és bár ott nem lesz velünk a hibátlan játékot mutató Alonso, azért ezek után én bizakodva várom azt a találkozót is. Az este fekete foltja Callejón volt, akinek a teljesítménye bemutatkozása óta szigorúan monoton csökken, az első meccsein hozott produkcióját nem tudja megismételni, mintha túl nagy fába vágta volna a fejszéjét.

A védelmünkre nem lehet panasz, attól az egy FIFA góltól eltekintve amit egy ügyes kontra után kijátszott a Levante, masszívan állták azt a kevés sarat amit kaptak a kilencven perc alatt. Pepe és Ramos alapvetően hozzák a jó formát, Marcelo visszatértni látszik és nagyon ügyesen segítette csapatát, bár az eladott labdákkal nem volt fukar így ezen mindenképp javítania kell. Arbeloa kellemes meglepetés lehetett mindenki számára, az egész mezőny egyik legaktívabb játékosává nőtte ki magát tegnap, számtalanszor szerelt és beadásokkal is színesítette a játékot. Ha nagyon bele akarunk kötni, akkor elvétve láttunk tőle egy-két szerencsétlen felszabadítási kísérletet ami rendre ellenfélhez ment, de ez már nagyon szőrszálhasogatás.

A középpálya úgy volt tökéletes, ahogy van. Alonso mesteri formában játszott és hajszálpontos passzaival még magához képest is kiváló volt, a napokban felmerült kérdésre, hogy kit is igazolnánk a pótlására annyi a válasz, hogy senkit, mert még egy ilyen játékost nem hord a hátán a Föld. Kaká hatalmas kedvvel játszott és bár gólja "csak egy tizenegyes" volt, azt is be kell rúgni. Gyors volt mint a villám, csak az igazi Kaká-védjegynek számító tekert lövések maradtak el tőle. Ha én lettem volna a vezetőedző helyében (de sajnos (vagy szerencsére?) nem vagyok), biztos nem őt hoztam volna le a pályáról. Kaká egyike volt azoknak akik a csapat gépezetét leginkább hajtották és akik pörgették a játékot, de sajnos nem mindig az van amit a játékosok és a szurkolók szeretnének, annak kell elhagyni a pályát akinek végül a mester azt mondja... A Galata elleni első meccs után azért sírtam, hogy miért Di María játszott, amikor Modric olyan jó formában van. Na most fordítva fogok sírni, Modric magához képest gyengén játszott, beadásai legtöbb esetben nem akcióból, hanem szögletből érkeztek csupán. Jó, szeretnék énis közel 90%-os passzpontossággal olyan "rosszul" játszani mint a kis horvát, de magához képest mégis gyengécskének éreztem. Az argentin szélső sem tett hozzá sokat a meccshez, éppen csak áthámozta magát két-három védőn hogy egy szép kényszerítő után kiszolgálhassa Özilt hogy az belőhesse saját maga második, csapata ötödik gólját. A német karmester kitett magáért és szűk húsz perce alatt is maradandót tudott alkotni, ezzel a meccs egyik legjobbjává válva.

Cristiano beállása után jogosan várhattuk is a gólokat, de a portugálnak egészen másik felének becseréléséig nem jött össze a dolog. Özilnek ezúttal a jelenléte is elég volt hozzá, hogy Ronaldo betaláljon, és szerepet cserélve ezúttal a gólgyáros adott aszisztot a karmesternek a 87. percben. Higuaín és Benzema örök küzdelméből ezúttal Higuaín jött ki jobban, nem elég hogy szép lekészítésével és az azt megelőző ügyes lefordulással gólhoz segítette portugál aranylabdásunkat, volt képe egy akkora gólt lőni amitől az egész nézősereg ámulatba esett. Egy gyönyörű kapáslövéssel tengelye körül megfordulva irányította a bogyót a kapu jobb felső sarkába, ehhez hasonló produkciót pedig már rég nem láthattunk tőle. Kezd visszalendülni igazi formájába, de mindenki kopogja le, nehogy elkiabáljuk a dolgot. 

Bár így játszana a csapat a hátralévő néhány meccsen, sőt, játszanak fele ilyen jól, soha rosszabb meccset a tegnapinál. A csapat a mai napon már túlvan az első edzésén a Galatasaray elleni visszavágóra készülve, reméljük góllal vagy gólokkal fogják bebiztosítani a továbbjutást a török katlanban. Most pedig ne kíméljetek, bombázzatok saját véleményeitekkel is, hisz nem minden vélemény egyforma. Tetszett amit láttatok? Kit emelnétek ki, ha egyet kéne választani? Köszönöm a megtisztelő figyelmet, további jó olvasást - további jó szurkolást Madridisták! Hala Madrid!Kommentálom...


Kapcsolódó írások:
- Magabiztos győzelem a bajnokságban - Real Madrid - Levante: 5-1
- Előzetes: Real Madrid - Levante
Kapcsolódó Jegyzőkönyvek:
- 2013.04.06. - Real Madrid-Levante
Kapcsolódó galériák:
- Real Madrid - Levante (5-1), 2013.04.06., Primera División

© 2003-2017 * www.madridista.hu * A Real Madrid legnagyobb magyar szurkolói oldala * Impresszum