Add a startlaphoz Add a iwiwhez Add a facebookhoz Add a twitterhez Add a myspacehez Add a googlehoz RSS 
Keresés...
Fórumajánló
tegnap, 19:24 (delel maestro)
tegnap, 06:44 (Guti.HaZ.)
tegnapeltt, 20:24 (R.M.C.F)
tegnapeltt, 15:28 (Zolko000)
tegnapeltt, 09:12 (rafael23)
Oldalfrissítések
Kalendárium
Aktuális szavazások
Jelenleg nincs szavazás, gyere vissza később :-)
Közösség
Fórum

Könyvek

Egyéb témák: tévé, zene, humor, OFF...

Poirot vs Holmes? Melyik nyomozó történetei csavarosabbak?

Hercule Poirot nyomozásai
42
22%
Sherlock Holmes ügyei
59
31%
Egyiket sem\Csak az egyiket olvastam
85
45%

Szavazatok száma : 186

morientes

Kedvenc játékos: raul
Kedvenc csapat: real madrid

Re: Könyvek

HozzászólásSzerző: morientes Dátum: 2012.06.27. 16:18

jeremah írta:Hát én még be is könnyeztem a Rémkoppantók végén. :oops:

Az Alkonyat után szabadon most minden tele van ilyen vámpíros könyvekkel. Átküldtek nekem egy csomót, és mivel mostanában rengeteg szabadidőm van, elkezdtem olvasni őket. Hááát... egyelőre nem sok jó tapasztalatom van. Nagy divat lett ez a vámpírozás, de a minőség úgy tűnik nem éri el a mennyiséget sajnos. :roll:

Ha vámpírok akkor a Borzalmak városa(S.K.) :cool:
Vannak akik azt hiszik,a futball olyannyira fontos hogy úgyszólván élet-halál kérdése.Mindig elszomorít ha ilyen véleményt hallok.Biztosíthatok mindenkit:a futball sokkal,de sokkal fontosabb.
(Bill Shankly manager Liverpool F.C)

.

RealRaúl77

Kedvenc játékos: Raúl
Kedvenc csapat: Real Madrid CF; Újpest; Rákóczi

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 Dátum: 2012.06.27. 16:17

jeremah írta:Hát én még be is könnyeztem a Rémkoppantók végén. :oops:

Az Alkonyat után szabadon most minden tele van ilyen vámpíros könyvekkel. Átküldtek nekem egy csomót, és mivel mostanában rengeteg szabadidőm van, elkezdtem olvasni őket. Hááát... egyelőre nem sok jó tapasztalatom van. Nagy divat lett ez a vámpírozás, de a minőség úgy tűnik nem éri el a mennyiséget sajnos. :roll:

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!
Hilly és David alkotta lezárás valóban megható volt :smile: Gard halála meg várható.

No vámpírokban húgomtól merítek ötletet. Ő is oda volt az alkonytért, aztán elkezdte más vámpíros téma érdekelni. J. R. Wart Fekete tőr testvériség sorozat első könyvét olvasta (lehet többit is, de az elsőt tuti) és odáig volt meg vissza. Másik ismerősömet meg talán az utolsó részt láttam olvasni, de ő is nagyon imádta. Nekem fogalmam sincs egyébként, nem vagyok oda a témáért. De talán egy próbát megér.

morientes írta:Nietzsche

Igazából egy művét nem olvastam még, csak nagyon sok idézetet tőle, és azok nagyon tetszenek, azok miatt szeretném majd kicsit beleásni magam. Aztán meglássuk.

Azt hiszem majd nekiállok a Haragnak is, aztán ha tetszik a stílus, meg a könyv, és mivel eléggé érdekel az Egyiptomi kultúra mostanában, lehet betervezem majd azt is valamikor :smile:
------------Casillas
Salgado-Hierro-Helguera-RC
-----------Makelele
Beckham---Zidane----Figo
---Morientes-----Raúl
Kép

jeremah

Kedvenc játékos: Guti

HozzászólásSzerző: jeremah Dátum: 2012.06.27. 15:42

Hát én még be is könnyeztem a Rémkoppantók végén. :oops:

"A person doesn't just wake up and stop loving somebody! Love is forever."

morientes

HozzászólásSzerző: morientes Dátum: 2012.06.27. 15:18

RealRaúl77:(bocs hogy csak így,de ezzel ez érintőképernyős f@szsággal nem tudom hogy kell szerkeszteni)Szal:A zen főképp azóta érdekel mióta foglalkozom a harcművészetekkel.Segít jobban élni az életem,elég rossz a természetem,segít javulni.de ez már OFF,hagyjuk.Nietzschet nem igazán csípem,túl sokat foglalkozik a fajokkal,mint liberális embert engem ez idegesít.
A lángoló part valóban kapcsolódik a "Harag"-hoz,mindkettő egy regényciklus része ami a Courtney családról szól a 17.sz.-tól napjainkig.De van hasonló regényfolyama a Ballentay családról is.De írt egy Egyiptomi fáraó dinasztiáról(A folyó istene,A hetedik tekercs,A mágus)Kiváló karakterek,lendületes cselekmény,katarzis,ez jellemzi a műveit.És egy kicsit segít megértetni Fekete-afrikát.Hogy miért tart ott ahol.
Vannak akik azt hiszik,a futball olyannyira fontos hogy úgyszólván élet-halál kérdése.Mindig elszomorít ha ilyen véleményt hallok.Biztosíthatok mindenkit:a futball sokkal,de sokkal fontosabb.

.

RealRaúl77

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 Dátum: 2012.06.27. 00:47

morientes írta:filozófiák közül a keleti filozófiai irányzatok tudnak lekötni a zen de legfőképp a japán bhusido.

Sose rajongtam annyira keletért. Nem tudom miért. Csodálni való kultúrájuk van pedig. De valahogy nem tudnék elmélyedni bent :|
Sokkal inkább érdekel Nietzsche, Camus, Kant, Hegel illetőleg másik témában Freud, és Jung. De leginkább Nietzsche és Freud. Ősszel lesz filozófia órám, majd segít elmélyülni a témában, a későbbiekben pedig pszichológiát is tervezem hallgatni.

morientes írta:Wlbur Smith

Őt sajnos nem ismerem. Bár most így ahogy rákerestem, azt hiszem egy matekversenyen, még nagyon régen, mikor még nem is érdekeltek a könyvek megnyertem azt hiszem a Harag című művét, ami talán a Lángoló part folytatása, ha jól emlékszem. Javíts ki, ha tévedek. No akkor, elő is keresem a könyvet azt hiszem. :smile:
------------Casillas
-----------Makelele
Beckham---Zidane----Figo
---Morientes-----Raúl
Kép

mocsok.
Online közvetítő

Skype azonosító: rmocsok
Kedvenc játékos: marcelo. karimbenzema. robertocarlos. zinedinezidane.

HozzászólásSzerző: mocsok. Dátum: 2012.06.26. 21:45

hát hatalmas király ez az ibra. :lol_:
tuti megveszem a könyvet. :grin:
S P I O N

iker. carvajal. varane. ramos. marcelo. ramires. xabi. neymar. özil/modric. cé. benzema

morientes

HozzászólásSzerző: morientes Dátum: 2012.06.26. 21:43

RealRaúl77 írta:
morientes írta:Realraul77:Próbáld meg még a Nem jön álom a szememre,Rémautó(ez nem a Christine),és mondjuk az Àlomcsapdát Kingtől.

Robin Cook-ot én nem szeretem,nem a történetei miatt,hanem irtózom az orvosi dolgoktól. :smile:

Nem jön szememre álom és az Álomcsapdát olvastam. Mindkettőt nagyon szerettem olvasni, és élveztem. Tetszenek :smile: A Rémautó/Christine párosból meg pont az utóbbi van meg. :grin:

De Talizmán után szerintem kicsit más vizekre evezek majd. Gondoltam belekóstolni Cookba, vagy éppen elkezdeni a Katedrálist. De az sem kizárt, hogy filozófia/pszichológia témában kezdek el olvasni könyveket. Hosszú még a nyár :grin: :cool:

Ja,élvezd ki a nyarat amíg lehet. :smile: A filozófiák közül a keleti filozófiai irányzatok tudnak lekötni a zen de legfőképp a japán bhusido.Én most Wlbur Smith:Kék horizont című könyvét olvasom,az író afrikában született,csodásan le tudja írni azt a földrészt,a cselekmény izgalmas és kő kemény.Ez amúgy minden könyvére igaz.

.

RealRaúl77

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 Dátum: 2012.06.26. 21:24

morientes írta:Realraul77:Próbáld meg még a Nem jön álom a szememre,Rémautó(ez nem a Christine),és mondjuk az Àlomcsapdát Kingtől.

Robin Cook-ot én nem szeretem,nem a történetei miatt,hanem irtózom az orvosi dolgoktól. :smile:

Nem jön szememre álom és az Álomcsapdát olvastam. Mindkettőt nagyon szerettem olvasni, és élveztem. Tetszenek :smile: A Rémautó/Christine párosból meg pont az utóbbi van meg. :grin:

De Talizmán után szerintem kicsit más vizekre evezek majd. Gondoltam belekóstolni Cookba, vagy éppen elkezdeni a Katedrálist. De az sem kizárt, hogy filozófia/pszichológia témában kezdek el olvasni könyveket. Hosszú még a nyár :grin: :cool:
------------Casillas
-----------Makelele
Beckham---Zidane----Figo
---Morientes-----Raúl
Kép

Corleone

Kedvenc játékos: Ronaldo
Kedvenc csapat: Real Madrid, AC Milan, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Corleone Dátum: 2012.06.26. 20:04

látom nem csak én olvastam Ibra könyvét. :smile: nekem nagyon bejött. nem köntörfalaz, nem ködösít.. mindent leír, őszinte. nekem ez a stílus bejön, talán azért is mert én is ilyen vagyok. de ez már off.

szóval, én csak ajánlani tudom mindenkinek. ha elolvassa az ember, akkor kicsit megérti majd, hogy miért is ilyen ő, amilyen. :smile:

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!
"(..)Guardiola folytatta a filozofálást. Semmi kedvem nem volt odafigyelni. Összevissza hablatyolt vérről, izzadságról meg könnyekről. Tiszta baromság volt az egész. Még soha nem hallottam, hogy ennyi hülyeséget összehordott volna valaki." :mrgreen:

morientes

HozzászólásSzerző: morientes Dátum: 2012.06.26. 18:12

Realraul77:Próbáld meg még a Nem jön álom a szememre,Rémautó(ez nem a Christine),és mondjuk az Àlomcsapdát Kingtől.

.

RealRaúl77

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 Dátum: 2012.06.26. 16:24

Rémkoppantók
morientes írta:Abban az időben a szerzőnek egy józan pillanata sem volt,állandóan szét volt csapva.Szal az az író aki azt az űrhajót ássa ki,kicsit ő maga.A feleséga akkor adott neki ultimátumot amikor ezt a regényt írta,hogy vagy abbahagyja az anyagot,meg a piát,vagy elhagyja.Ezért ez a könyv sorsfordító volt King életében.Csavar meg lesz a végén.

Igen, emlékszem, múltkor erről beszélgettünk itt.
Amúgy azt írta a könyv elején, hogy minden egyes oldalt szenvedés volt írnia, hogy nem szívesen tette, hogy nehezen haladt az eseménnyel, és nehezen találta ki, és mintha olyat is említ, hogy kényszerből kellett írnia ezt, és hogy ezért is nagyon lassan készült el vele. Gondolom köze van az általad említettekhez.

Amúgy befejeztem, és Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!
nem volt csavar. Számomra legalább is teljesen egyértelmű volt Gard halála a végén, illetve mikor írtam tegnap a szösszenetet, akkor már lelőtte azt, hogy sikerül megmenteni a Földet, illetőleg annyit, hogy az űrhajóval fel tud szállni, szóval a mód is előre le volt lőve. Annyi lehet kicsit meglepő, bár sejthető volt, hogy Bobbit félre kell állítani, csak annyi újdonság, hogy ezt a gyilkosság eszközével érte el. De végig vártam a csavart, esetleges drámai befejezést, teszem azt más is bejut az űrhajóba, és hiába sikerült felszállni vele, ott elkapják, és visszazuhan. Ez így ütött volna. De hát nem jött ez el, de talán annyira nem is baj.
Egyébként így a végére tudtam azonosulni a könyvvel, s talán csak azért, mert a kedves szeminárium, vizsgaidőszak, zh időszakok miatt elég lassan, és darabosan haladtam a vele. Nem is nagyon írnék többet róla, pont ezek miatt nem tudnék túl mély fejtegetésekbe belemenni. Amit meg le tudnék írni most is, azt már pár bejegyzéssel ezelőtt leírtam már. Annyit megemlítek még egyszer, hogy King rajondóknak mindenképp ajánlom.

Elkezdtem most olvasni a Menekülő embert. Utána a Talizmán jön. Azt akartam előbb, de úgy voltam, hogy mielőtt belekezdenék abba, gyorsan lepörgetem ezt, nem túl hosszú. Eddig 50 oldal után nagyon tetszik, és amint befejeztem ezt, megyek is olvasni tovább. Eddig ilyen nem nagyon lehet letenni dolog. Érdekesség, hogy egy Kinget egyáltalán nem szerető ismerősöm ajánlotta, hogy egyik kedvence a könyv, szóval rossz nem lehet. Aztán meg Talizmán, amiről megint csak jókat hellottam, már nagyon várom.

Hú még valami.
Robin Cookot olvas valaki? Corvin-negyednél van egy ilyen kis sátor, 200ft minden könyv, és még ősszel vettem egy rakat könyvet tőle, ugyanis ez tűnt ott a legizgalmasabbnak, és valamit muszáj volt venni, de még nem álltam neki. De nyáron mindenképp tervezem. Agymosás, A gyötrelem éve, Kóma, Mutáció, Járvány. Ezeket találtam most hirtelen.
------------Casillas
-----------Makelele
Beckham---Zidane----Figo
---Morientes-----Raúl
Kép

nmate91

Kedvenc játékos: Figo, Ronaldo, Bergkamp, Joao Pinto
Kedvenc csapat: Real Madrid, Magyarország, Selecao

HozzászólásSzerző: nmate91 Dátum: 2012.06.26. 15:12

mocsok. írta::lol_: :lol_:

írhatnál még pár részletet. :grin:

Itt van még pár darab, nagyon nincs kedvem írogatni, ha nem haragszol :grin:

3000 forint, szerintem megéri. Érdekességképpen is, sok minden másról is szó van benne, nem csak a Barcáról, Pepről, meg az autókról.
TELEFASZOMTIPP

Raisen 4.0

Kedvenc játékos: Drogba, CR, RC, Higuaín, VDV, Lass, Essien
Kedvenc csapat: Real Madrid, Chelsea, Honvéd

HozzászólásSzerző: Raisen 4.0 Dátum: 2012.06.26. 15:00

nmate91 írta:Ibra könyve zseniális, ez a faszi egy életművész :lol: Óriási tahó, ha vele kéne egy csapatban lenni, tuti utálnám.
De igazából a legszebb, hogy őszinte. Beismeri, hogy nagyképű, hogy bunkó, de ő ezen nem akar változtatni. Ő Zlatan.

"A Barcánál a játékosok nem mehetnek sportkocsival edzésre. Ezt nevetségesnek tartottam, - senkinek semmi köze ahhoz, hogy milyen autót vezetek - így áprilisban, egy Almería elleni meccs előtt a Ferrarimmal érkeztem munkába. Nagy jelenet lett belőle."

Nem értem hogy minek lenne ez megtiltva. Igaza van, mindenki azzal közlekedik amivel csak akar. A Real játékosok is mind Audikkal és egyéb menő autókkal közlekednek. Lehet h ezzel is azt akarják sugallni, h ők nem "felvágós" klub? :lol:
Kép
Kép
James Cameron, Michael Bay, Steven Spielberg, D.J. Caruso, Lee Tamahori

mocsok.
Online közvetítő

Skype azonosító: rmocsok
Kedvenc játékos: marcelo. karimbenzema. robertocarlos. zinedinezidane.

HozzászólásSzerző: mocsok. Dátum: 2012.06.26. 13:28

nmate91 írta:"A Barcánál a játékosok nem mehetnek sportkocsival edzésre. Ezt nevetségesnek tartottam, - senkinek semmi köze ahhoz, hogy milyen autót vezetek - így áprilisban, egy Almería elleni meccs előtt a Ferrarimmal érkeztem munkába. Nagy jelenet lett belőle."

:lol_: :lol_:

írhatnál még pár részletet. :grin:
S P I O N

iker. carvajal. varane. ramos. marcelo. ramires. xabi. neymar. özil/modric. cé. benzema

morientes

HozzászólásSzerző: morientes Dátum: 2012.06.26. 13:25

RealRaúl77 írta:Na mai nap addig nem nyugszom, amíg be nem fejezem a Rémkoppantókat. Nem mondom, hogy King legjobb könyve, de azért élvezhető, izgalmas, és ugyebár a stílus, amit mindig is szerettem, az ugyan úgy megvan, és meg is lesz minden könyvében. Nem az a nem tudom letenni könyv, de aki szereti King könyveit, annak mindenképp ajánlom ezt is.
Egy nagyon jó befejezést szeretnék. Bár azt kell mondjam, kicsit kézenfekvő az egész, de azért hátha lesz bent egy csavar. Egy lehengerlő befejezés sokat dobhat rajta, mert ahogy írtam, egyáltalán nem rossz könyv.

Abban az időben a szerzőnek egy józan pillanata sem volt,állandóan szét volt csapva.Szal az az író aki azt az űrhajót ássa ki,kicsit ő maga.A feleséga akkor adott neki ultimátumot amikor ezt a regényt írta,hogy vagy abbahagyja az anyagot,meg a piát,vagy elhagyja.Ezért ez a könyv sorsfordító volt King életében.Csavar meg lesz a végén. :smile:

.

ElőzőKövetkező

Vissza: Minden más