Add a startlaphoz Add a iwiwhez Add a facebookhoz Add a twitterhez Add a myspacehez Add a googlehoz RSS 
Keresés...
Fórumajánló
ma, 10:53 (Michael Schrute)
tegnap, 15:28 (Zolko000)
tegnap, 09:12 (rafael23)
tegnap, 13:13 (Madridista)
tegnap, 21:54 (teletipp)
Oldalfrissítések
Kalendárium
Aktuális szavazások
Jelenleg nincs szavazás, gyere vissza később :-)
Közösség
Fórum

Football Manager

FM rajongók ide!

Moderátor: mocsok.

Sierra

Kedvenc játékos: Varane

Re: Football Manager

HozzászólásSzerző: Sierra Dátum: 2013.04.21. 16:23

Eskü ezek a legjobb karrierek, amikor másod- vagy harmadosztályból hozol vissza csapatokat. Legközelebb én sem nagy csapattal kezdek. :D

A múltkori crash dump miatt (bocsi Pipa, elfelejtettem írni, hogy nem jelentett megoldást az általad belinkelt help) kezdtem még egye utolsó karriert Dortmunddal.

De hát óriási kamu ez a játék. A bajnokságról szinte mindig éppen hogy lecsúsztam, vagy végig vezetek és az utolsó 6-8 fordulóban baszom el.

A legújabb gyönyörűség, az őszi meccsen 7-1-re vertem a Leverkusen-t, de annyira tudtam, hogy a visszavágón legalább ekkora verést fogok kapni, annyit tipikus FM, hogy nem is igaz. Naná, hogy így lett. 5-1-re kaptam ki a tavaszi bajnokin úgy, hogy előtte 4-0-ra vertem a Barca-t a BL negyeddöntőben. Vicc komolyan.
De ugyanez a Bayern, őszi meccsen 3-0-ra nyertem ellenük, visszavágón 4-0-ra kikaptam. Egyszerűen akkor szánalom ez a játék, hogy nem is értem miért játszok vele.
Realmadrid <3

Siempre fieles e Inmortales como el tiempo, inalterables como la Historia, que tienen un nombre propio: ULTRAS SUR!!

Ultimate The Lonely Island & Justin Timberlake fanatic.
Edinson Cavani.

Toti

Kedvenc játékos: guti, ramos
Kedvenc csapat: real madrid

HozzászólásSzerző: Toti Dátum: 2013.04.17. 16:38

AS Monaco 2011-2012

A korábban szebb napokat is megélt, jelenleg francia másodosztályban sínylődő Monacot választottam mostani karrierem kezdetének. A média természetesen az 1. helyre várta a csapatot.

Kezdjük rögtön az igazolásokkal. Kellett egy magabiztos ember, amolyan beton, a védelem tengelyébe és ennyi pénzért vétek lett volna kihagynom, másodosztályba tökéletes ember. Marveaux a pálya közepére jött, amolyan mindenesnek, aztán a szezon elején marha gyenge volt, tavasszal viszont kivirágzott és jöttek a gólok, gólpasszok, és egy megbízható szint. A csatársorom skillekben, überfos volt, így gondoltam kéne vmi fiatal délamerikai tehetség, azonban Ferreyra sem váltotta meg a világot, mondjuk sokat is volt sérült, volt 1 jó hónapja egész szezon alatt, mindenesetre eladni még nem fogom. Távozók csak a töltelékek voltak.

A taktikai a 4-4-2 volt, kezdőcsapat a következő:
J. Carrasso; D. Appiah, Diakité, Wolf, Tzavellas; Barazite, J. Poulsen, Ndinga, Bajrami; Nimani, Ribas

Házi gólkirály Nimani lett, ha jól emlékszem 34 góllal. A kapusom Carrasso, illetve Bajrami (akit azthiszem megválasztottak a szezon sztárjátékosának :grin: ) csak kölcsönben voltak itt, viszont annyira húzóemberek voltak, h szezon végén odatettem a kivásárlási árat és elhoztam őket végleg a csapathoz. Tzavellas esküszöm a játék legjobb balbekkje, csak mocskos fáradékony. Van egy fiatal 18 éves argentín tehetség is a csapatban Lucas Ocampos, aki szélen és csatárként is adja, ő is hozzátette a csapathoz a magáét, a Barcelona - Juventus duó kb versenyt fut a kegyeiért, dehát nem eladó. Ndinga a középpálya szíve, őt szintén fél európa vinné, pedig az értékei finoman szólva sem jók. Barazite kurvajó, Poulsen a teljes alapozást és szinte az egész őszi szezont kihagyta így nehezen lendült formába utána viszont, bekerült középre Ndinga mellé és brillírozott. Appiah is egy fiatal bekk, bár magasabb szinten valszeg kevés lesz, de ő is csupaszív. :grin:

A bajnokságot lesimáztuk: Tabella
Statisztika

Francia ligakupában 16 között búcsúztunk a Saint Etienne ellen 0-1el.

A francia kupában a 8 között maradtunk alul a Lyon ellen 120 perces háború után. pedig a szünetben 2-0ra vezettünk, aztán fordítottak, majd kiállítottak egy emberemet, de a 94.percben Ribas egyenlített, aztán sajnos elfogytunk a 2x15 percre, és 3-4el kiestünk. (32 között szintén 120 perc után 4-3ra vertük a Bordeauxt) Szóval megmutatta a csapat hálisten, h elsőosztályú csapatok ellen sem vall szégyent.

Épp zajlik a nyár, jövő évi igazolás, mint már említettem kölcsön után végleg Carrasso és Bajrami, illetve potom pénzért Alberto Costa a Valenciától. Még kell egy csatár, aztán jöhet az első osztály, cél az első 10-be kerülés. :grin:

rm06

HozzászólásSzerző: rm06 Dátum: 2013.04.16. 18:43

Az nagyon gáz ha a steaua bucharestel kezdek egy szezont??? :shock:

rafael23

Skype azonosító: -
Kedvenc játékos: Rafael van der Vaart
Kedvenc csapat: Real Madrid, Birmingham City, Partizan Beograd

HozzászólásSzerző: rafael23 Dátum: 2013.04.16. 15:28

Le Mans 2012/2013

2. szezonunkat már a Francia 1 osztályban kezdtük. Nyáron sikerült igazolnom pár játékost

Nem kezdődőt rosszul a szezon egészen a 8. fordulóig veretlenek voltunk, de a helyzetkihasználás katasztrófa. Cisse és Sylla kivetél, de Syllatol többet vártam volna (25/8), az újonc Reisel már az elején összevesztünk, igaz volt 2 jó meccse a kupában 2 héten belül rúgott 4 gólt,de hiába erőltettem nem ment neki a ligában (24/0).A szezon második felében nagyon rosszul ment, igaz itt már inkább a kupára összpontosítottam. Sikerült a történelem folyamán először bejutni a kupa döntőbe ahol hihetetten 11 párbajban kikaptunk.

Nem a legjobb helyen zártunk,de sikerült teljesíteni az elvárásoknak és bent maradtunk az első osztályban
Szezon végen kirúgtak Kloppot, rengeteget gondolkodtam, de nem jelentkeztem. Egyetlen indok amiért még maradok az a telén leigazolt Barazite őt mar a fm07 megismertem es nagyon szerettem, remélem így lesz ez itt is :mrgreen:
Van der Vaart: Maradok Madridban

zolika_10

Kedvenc játékos: Iker, RC, R9, Raul, Guti, Özil, Marcelo, Zidane, CR, Varane, Ramos
Kedvenc csapat: Real Madrid CF

HozzászólásSzerző: zolika_10 Dátum: 2013.04.14. 11:45

Lenne egy kérdésem, az angol harmad osztályban sínylődő Portsmouth csapata nagyon csábító kihívás.Érdekelne az miért van, hogy ingyen hozható játékosokat tudok igazolni az még rendben is van de csak 4e€ tudok adni mindenkinek évente.Van átigazolni 500e€ azt átcsoportosítom és azután sem tudok több fizut ajánlani.
2013-2014 -re!
casillas-carvajal-ramos-pepe/varane-marcelo-vidal-modric-verratti/özil-cr-neymar/götze/lucas-benzema/falcao

Raúl González Blanco 1994-2010 - GRACIAS !!!

http://www.youtube.com/watch?v=dwsmBdL9jR8

Munki_

Kedvenc játékos: Alberto Paloschi, Marcelo, Muntari, Canales, Neymar.
Kedvenc csapat: Real Madrid, OGC Nice, AC Parma

HozzászólásSzerző: Munki_ Dátum: 2013.04.12. 11:33

mondjuk kb. 1 órás munka az editorban, akinek erre fájna a foga, és tudja, h mit hol kell belőni.
Kép

Daniel Carvajal.

Huni

Kedvenc csapat: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Huni Dátum: 2013.04.12. 01:55

Azoknak mondom, akik még kipróbálnák, hogy ne essenek tévedésbe: ez a 13-hoz van, nem a 12-höz :smile:
http://footballmanager.hu/

messideco

HozzászólásSzerző: messideco Dátum: 2013.04.12. 00:23

a footballmanager.hu-n van egy magyar path, sajnos nem a leírtak közül fele sem megy a dolgoknak :S

http://footballmanager.hu/?p=865 Valaki még használja?
Kép
Kép
Kép
Hitchcock-Lynch-Polanski-Scorsese-Allen-Eastwood

Munki_

HozzászólásSzerző: Munki_ Dátum: 2013.04.11. 15:42

Las Palmas 2012-2013

Minek után az első évemben sikerült kiharcolnom a feljutást, a második már nem ígérkezett olyan egyszerűnek. Ahogy az lenni szokott egy feljutó csapatnál, megmozdult a játékospiac, és tömegével jöttek-mentek a spílerek.

Nyári mozgások

Drága időszak volt, de az erősítés elengedhetetlennek bizonyult, és kivétel nélkül beváltak az igazolások, vagy legalábbis azt hozták, amiért érkeztek. A szezon nehezen indult, az első 6 bajnokin 1 győzelem mellé 5 vereség párosult, de aztán elkezdett alakulni a játék. Érdekes, h idén is jobban ment idegenben, mint hazai pályán. Egyébként magasabb nézőszámnövekedést vártam a szezontól, de végülis a +6000-es átlag sem rossz, bár telt ház 2 év alatt sem volt, dacára az elsőosztálynak. Leginkább a védelmen érződött, hogy át lett szervezve és hiányzik egy Ferrari szerű vezéregyéniség. A sérülések nem kerültek el, de szerencsére mély keretet tudtam kialakítani, bár néha a minőség rovására ment. A téli időszakban esetleg csinálhattam volna több üzletet, de mivel pár hulladékot még ingyen se vittek, így nem volt forrásom.

Téli mozgások

Nem voltam elégedetlen Ochoával, de ter Stegen igazi klasszis, és ilyen áron pedig bombaüzlet. Ha nem fog vergődni, akkor hosszú-hosszú évekre van egy top kapusom. Mivel kiesett a Gladbachhal, ezért is lehetett ennyi az ára, átadólista nélkül. Amikor Raúl bácsi is kezdett belelendülni, akkor hirtelen bejelentette, hogy akkor ő év végén szögre akasztja, és sajnos hiába kértem, hogy ne tegye. Őszintén szólva 36 évesen is hasznára lehetett volna a csapatnak, mert az értékei alig csökkentek. Edzőként természetesen maradt a klubnál. :D Valamelyik játékomban a Barca B managere lett, talán nyomtam is róla képet, ezt akarom megakadályozni. A csapatnak voltak hullámvölgyei, de végül magasan túlszárnyalták az elvárásaimat. Az elért helyezésnél előrébb egyszer sem álltunk, de jó 5-6 körrel a vége előtt kialakult ez a "szakadék" köztünk, és a mezőny további két része között. A makkok is kiegyenlítették a szopatásokat, úgyhogy kiegyensúlyozott évet zártunk. A kupában 8 volt a vége, bár talán megcsíphettük volna a 4-et.

Tabella
Csapat
Átnézés

Ami viszont bosszant, hogy alig kaptam pénzt igazolni, úgyhogy idén is a középmezőny elérése lehet optimális célkitűzés. Esetleg a kupából kéne kijutni a nemzetközi életbe, és bízom abban is, hogy több néző lesz idén már. Szerencsére az edzőközpont és az ifiképzés is fejlesztve lesz, úgyhogy a fiataljaim gyorsabban fognak combosodni. Juteszembe, megmutatom Obaje-t, mert sztem az elején jó választás lehet alsóbb ligákba. Hozzám 80k-ért jött, és jól termel, idén év elején ő lesz az elsőszámú csatár. Nálam mindig az ilyen típusú robotok (magas fizikai tulajdonságok, erős work rate és off the ball) a csatárok. :D

Obaje

Amúgy itt már a tizenkettedikért harcol a Real. :) Ráadásul bejutott a harmadosztályba a B csapat, úgyhogy oda is tudok küldeni olyanokat, akik sajnos már kint vannak az u19-ből, de a nagyokhoz kevesek.
Kép

Daniel Carvajal.

BBarni 2.0

Kedvenc játékos: Gera, Ronaldo, Ronaldinho, Zidane, CR, Henry, Wilshere
Kedvenc csapat: FTC, Real Madrid, Arsenal

HozzászólásSzerző: BBarni 2.0 Dátum: 2013.04.05. 19:41

K.urva NEC.... :lol:

Már 3. éve nem sikerül az a rohadt bajnokság,pedig minden klappol a csapattal egyedül a két nagyot nem tudjuk megverni! :nemnem:
De ilyen zsugori,köcsög vezetőséget sem láttam még,hogy évről évre kevesebb lóvét kapok egyre jobb eredményekkel,plusz telt ház van a meccseken,de a bővítésre beintettek,hogy csórók! :tapsolos:

messideco

HozzászólásSzerző: messideco Dátum: 2013.04.05. 14:13

Köszi, közben megoldódott, már használom is :D
Kép
Kép
Kép

Munki_

HozzászólásSzerző: Munki_ Dátum: 2013.04.05. 14:02

sztem: Documents\Sports Interactive\Football Manager 2012\editor data.
Kép

Daniel Carvajal.

messideco

HozzászólásSzerző: messideco Dátum: 2013.04.05. 12:30

Segítségre lenne szükségem:

Letöltöttem az FM12-höz 13-as téli átigazolási csomagot, ilyen végű fájlokkal, hogy .bak és .dbc . Az lenne a kérdésem, hogy hová másoljam ezeket be, sehol sem találtam útmutatót. Előre is köszönöm!
Kép
Kép
Kép

Munki_

HozzászólásSzerző: Munki_ Dátum: 2013.04.04. 16:02

Las Palmas 2011-2012

Először nem velük akartam játszani, hanem valamelyik afrikai autonóm város csapatával (Melilla, Ceuta), de aztán eszembe jutott, hogy anno mennyit szívtam a spanyol harmadosztályban a Sant Andreuval, úgyhogy inkább a második vonalban kezdtem. Viszont itt sem akartam a félszigetről csapatot választani, tehát maradt a kanári-szigeteki Las Palmas. Az előrejelzés szerint a középmezőnyben kellett volna végeznem (11. hely), de egész szezonban a feljutásért harcoltunk. Nem forgattam fel a csapatot, egész jónak tartottam a csapatot, csak pár helyen nyúltam bele. Sajnos olyan csatárt nem tudtam igazolni, akire gondoltam (Cavani-szerű tank), úgyhogy a gólszerzés egész évben gyengepontom volt. Portillo gyenge, a fiatal nigériai srác meg tapasztalatlan. Év végére mégis kiszorította a volt realost. A középpályám nagyon ritkán állhatott össze, mert vki mindig hetekre kidőlt, de sikerült így is behúzni a 2. helyet és az automatikus feljutást.
A csapatból kiemelkedett a fiatal Juanpe, aki középhátvédként 2 sárgát kapott 41 meccsen. Ő saját nevelés, ahogy Vitolo, és az azóta már a Valenciában játszó Viera is. Sőt, Sergio Suarez és Vicente Gómez is, ők mind a kezdőcsapatom tagjai voltak. Szeretném megtartani az elsőosztályban is őket a kezdő közelében, de meglátjuk, hogy mennyi pénzt kapok. Az év során végig félházban játszottunk, remélem a következő szezonban már megugrik a nézőszám.
A kupában mentünk 2 kört, majd a Granada megállított minket, de nem bántam, a cserék játszottak, és helyt álltunk elég szépen. A bajnokságban a vége előtt 3 fordulóval lett biztos a feljutásunk, az Almeriaval együtt, akik a remek tavaszuknak köszönhetően (20 veretlen meccs) végeztek az élen. A playoff győztese pedig a Xerez lett, a döntőben elütve a Deport. Jövőre több poszton is erősíteni szeretnék. Kell a már leírt Cavani-klón, illetve a védelemben is elkélne némi frissítés, a kapust posztot is beleértve. Szerintem megcsíphetem a középmezőny alját, de a legfontosabb, hogy megmaradjunk a legjobbak között.

Áttekintés: http://imagerz.com/QE8TDEtvAwMBXw0fEAVQ
Tabella: http://imagerz.com/QE8TDEtvAwMBXw0fEwVQ
Igazolások: http://imagerz.com/QE8TDEtvAwMBXw0fEgVQ
Csapat: http://imagerz.com/QE8TDEtvAwMBXw0fFQVQ
Kép

Daniel Carvajal.

Munki_

HozzászólásSzerző: Munki_ Dátum: 2013.04.02. 23:04

http://imagerz.com/QE8TCktvAwMBXw5IEwVQ

bazeg, tiszta bug a jatek... :shock: :lol:
Kép

Daniel Carvajal.

Következő

Vissza: Football Manager