Add a startlaphoz Add a iwiwhez Add a facebookhoz Add a twitterhez Add a myspacehez Add a googlehoz RSS 
Keresés...
Fórumajánló
, 19:24 (delel maestro)
, 06:44 (Guti.HaZ.)
, 20:24 (R.M.C.F)
, 15:28 (Zolko000)
, 09:12 (rafael23)
Oldalfrissítések
Kalendárium
Aktuális szavazások
Jelenleg nincs szavazás, gyere vissza később :-)
Közösség
Fórum

Real Madrid vs. FC Barcelona

A Real Madrid kosárlabdacsapata, A Real Madrid - FC Barcelona rivalizálás. Cantera, azaz az utánpótlás. Az interneten fellelhető videók a Real Madridról. A Real Madriddal kapcsolatos bulvár anyagok
Jester

Kedvenc játékos: Del Piero,Ronaldinho,Zidane
Kedvenc csapat: Olyan nincs...

Re: Real Madrid vs. FC Barcelona

HozzászólásSzerző: Jester Dátum: 2013.04.24. 14:42

Ez a cikk tökéletesen tükrözi a véleményemet:

Sokszor elmondtuk már, hogy az amit a Barcelona elért az elmúlt pár év legjobb időszakaiban, a legjobb meccseiken, az az összes figyelembe veendő tényező együttes eredménye. Végigvittek egy teljesen ortodox klubmodellt, amihez 50 évente van türelme egy-egy vezetésnek. Ehhez hozzátett, hogy egy időben több kulcsemberük is világklasszis teljesítményt nyújtott. Az is közrejátszott, hogy a meglévő mag mellé olyan rendkívül fontos játékosokat szereztek be, mint Eto’o, Abidal, Touré, Alves, Ibra és Villa. Menetközben pedig rájöttek, hogy van egy olyan út, ami a hegemónia végső kulcsa, hogy el kell érni, hogy Messi 100 gólt rúgjon. Emellett sokszor szerencséjük is volt, gyakran a bírók sem ellenük fújtak, és bár kevésbé jelentő tényezők az utóbbiak, de bizonyos százalékban hozzátettek a sikereikhez. Guardiola és nem csak utána, hanem mellette is hangsúlyos Vilanova szerepe, akik összerakták a dolgot, és az elmúlt pár évtized legnagyobb jelentőségű termékét tették a piacra. Lennék is most meg nem is Barcelona-szurkoló, mert az elmúlt évek nekik egy folyamatos gyerekkori karácsonyt jelenthettek, tegnap viszont eljött a vízkereszt és a díszektől megfosztott fájukat kivágták az ablakon. Voltam is és nem is Barcelona-szurkoló, mert úgy játszottak, ahogy még nem láttam csapatot, viszont gyakran szerettem volna, ha akár valami egyszerű dologgal is, de valaki egyértelműen föléjük kerekedik.

Az út, amit választottak, és amibe vezetőtől az edzőn át, a játékosokon keresztül a szurkolók nagy részéig mindenki belement, ami azt jelentette, hogy az egyéniségüket előtérbe helyező világklasszisaikat lecserélték vagy legalábbis megpróbálták lecserélni a csapatba teljesen illeszkedő egyénekre, megágyazva ezzel Messi hatalomra jutásának, rengeteg trófeát hozott. Ez az út most úgy tűnik, hogy belefutott egy kereszteződésbe, ahol jelzésértékkel átrobogott a lábujjaikon egy vonat, majd várhatnak és szétnézhetnek, hogy merre tovább. Ez a Barcelona játszotta az általam látott legjobb focit. Most annak lett vége, hogy nem valami fondorlatos úton, amúgy Mourinhósan csapták el őket, hanem a tőle látott elemek felhasználásával ugyan, de egy saját játékkal kerekedtek felül tegnapi ellenfeleik. Ennek lett az eredménye, hogy Messi, akit nyilván hátráltatott a sérülése, és az, hogy általában azonnal szerelték, úgy ballagott le a pályáról, mint a német-argentinon 2010-ben.

A Barcelona, akár a történelem nagy rendszerei, saját erényeibe bukik bele végül. A bukást mindenki értelmezze saját szája íze szerint, számunkra azt jelenti, hogy már – és ez nem tegnap derült ki – nem ők az egyértelműen legjobb csapat a világon. Ott vannak a legjobbak között, de hasonló szintre kerültek 4-5 másik csapattal. Most azt kell majd kitalálniuk, hogy hogyan pótolják gyakorlatilag egyszerre Puyolt, Xavit és Villát, akiknek ez a szezon már inkább szenvedés volt, mint öröm, emellett hogyan rázzák fel vagy helyettesítik Piquét, hogyan találnak alternatívát az egyszemélyes szűrőrendszerre, ami fölény és védelem nélkül kevés, és talán legfőképpen, hogyan találnak megfelelő társakat Messi mellé, mert a Sánchez, Villa, Pedro, Tello kvartettre idén legalábbis nem tudtak igazán számítani. Messi szerepének átgondolása mindenképpen szükséges, mert ami a döntő fölényt hozta, kicsit az is vetette vissza az egész dolgot.

centeno

HozzászólásSzerző: centeno Dátum: 2013.04.24. 14:27

talán azért nem merül fel a bíró a meccs végkimenetele szempontjából, mert nem barca gólokat "akadályozott" meg, hanem szinte mindegyik esetben egy bayern helyzetet vett el vagy engedett tovább, így most max azon lehet vitatkozni, hogy esetleg 3-0 vagy 4-0 lehetett volna. azért az esetleges idegenbeli gól(ok) alapvetően változtattak volna az esélyeken.

a barca ritkán fog ki ilyen rossz napot, persze emellett a bayern nagyon-nagyot játszott. ettől még nem gondolom, hogy itt valamilyen korszak lezárulásáról kellene beszélni, ez a csapat még sokáig az első számú esélyesek között lesz mindegyik fronton. el tudom pl képzelni, hogy a visszavágón még akár neccessé is tehetik a bayern-továbbjutást...

HenkeLarsson

Kedvenc játékos: Tomas Brolin
Kedvenc csapat: FC Barcelona

HozzászólásSzerző: HenkeLarsson Dátum: 2013.04.24. 12:19

Mindig azt mondjátok, hogy ilyen esetekben nem jelennek meg itt a kedves Barca drukkerek. :) Hát én itt vagyok. Persze most meg már alig nézi valaki ezt az oldalt, de sebaj. :D

Igazából szerintem nem maradt más, mint gratulálni a Bayern-nek. Elképesztőek voltak. Sok Guardiola féle Barcán nevelkedett szurkolótársamnak azt hiszem betette a kaput a tegnap. :D Ilyen a sport. Előbb utóbb mindenkit legyőznek. A visszavágót meg kell nyerni, hogy azért a méltóság megmaradjon. Be kell húzni a ligát, aztán gondolkodni a következő szezonon.

Bíró: felesleges vele foglalkozni a mérkőzés kimenetelét illetően. Viszont rengeteg nagy hibája volt. Ott elmaradt tizenegyes(ek), itt vitatható gólok. Ennyi hiba nem fér bele. Ha máshogy alakul a meccs, mindkét félnek lenne oka anyázni, így viszont nincs értelme. Az "ellenoldalon" el lehet olvasni a nyilatkozatokat, szerintem korrektek. Mindenki elismerte a Bayern sikerének jogosságát.

Én azért nem adom fel, adok 1% esélyt a csapatnak. :ike: :grin: Máshogy szerintem nem lehet szurkolni. :) Nektek jó szurkolást estére!

raulgonz

Kedvenc játékos: Raul, Casillas, Roberto Carlos, Suker, Hierro
Kedvenc csapat: Real Madrid CF

HozzászólásSzerző: raulgonz Dátum: 2013.04.24. 10:07

Hát remélem mi nem zúgunk ki úgy, mint a Barcelona. Ennek ugyan nem sok esélyét látom. Viszont egy esetleges továbbjutás esetén a Bayern ellen nem mehetnénk ki nyílt sisakkal, mert mi is így végezhetnénk. Az elvakult hungarokatalán szurkolók szerint a Bayern nem volt jobb, meg bíróznak. Bár a Barcánál is most mindenki megemlítette a bírót. A 2 kezezést meg nem...

Dr.Dre

Kedvenc játékos: Vincent Kompany,Javier Mascherano,Thierry Henry

HozzászólásSzerző: Dr.Dre Dátum: 2013.04.16. 11:33

Realista24 írta: A katalán kollégák hogy látják az esélyeiket a Bayern ellen

Én is úgy gondolom , hogy most ők vannak előnyben.Persze bízok benne, hogy sikerül őket megleckéztetni. De nagyon össze van nálluk rakva a csapat, bombaformában vannak. Szerintem idén ők fogják megnyerni a BL-t, az az érzésem. (talán meg is érdemelnék)
De ettől függetlenül VISCA EL BARCA!

lesliejr

Kedvenc játékos: Luis Enrique,Iniesta,Xavi,Messi
Kedvenc csapat: Barcelona

HozzászólásSzerző: lesliejr Dátum: 2013.04.15. 22:47

A katalán kollégák hogy látják az esélyeiket a Bayern ellen

Egyértelműen ők az esélyesebbek. Csúcson vannak, minden bejön nekik, egyszóval szalad a szekér. Miben látok mégis sanszot magunknak? Pont ebben, hogy tudják is magukról, hogy nagyon jók és nekik elhiszem, hogy tényleg nem félnek tőlünk. Ezért nem is várom, hogy beállnak majd bekkelni és falat húzni a kapujuk elé. Ami nekünk csak jó. Ezt a Barca-t ugyanis csak így tudták megverni az elmúlt években. Szóval a Bayern magabiztosságát akár ki is használhatjuk. De ehhez nekünk is fel kell nőni a feladathoz. Elsősorban a védelmet és főleg a középpályás védekezést kell rendbe szedni.

GT37

Kedvenc játékos: Bale és a hét törpe
Kedvenc csapat: Barça, Spurs

HozzászólásSzerző: GT37 Dátum: 2013.04.15. 21:23

Realista24 írta:A katalán kollégák hogy látják az esélyeiket a Bayern ellen?

Nem könnyű kérdés, most 55-45%-ot mondanék oda, mert jelenleg fényévekkel jobb formában vannak a bajorok, mint mi, nagyon összerakta őket Heynckes (kicsit off: Pepnek nem lesz könnyű dolga, ha überelni akarja), szinte tökéletes védekezés, az egész taktika remekül meg van komponálva.
Mellettünk igazából csak annyi szól, hogy talán addigra Titóék felrázzák Xaviékat, illetve esetleg kitalálnak egy olyan taktikát, amellyel meg tudjuk lepni őket.
Ja, és van egy Messink, aki akármikor el tud dönteni egy meccset, ha neki megy, akkor a csapatnak is, ezért reménykedek abban, hogy április 23-ra csúcsformába tud lendülni. :grin:
A visszavágó Barcelonában lesz, ez még sokat jelenthet, pláne, ha megnézzük, hogy a Milan és a PSG ellen is a Camp Nouban sikerült kiharcolni a továbbjutást.
Summa summarum: nem mi vagyunk az esélyesek (ilyen is rég volt...), ennek ellenére nem írnám le a csapatot. Megpróbáljuk, aztán vagy kiütjük őket, vagy emelt fővel búcsúzunk.
(Amúgy én jobban örültem volna egy Clásicónak az elődöntőben.)
Bale, Vertonghen, Dembélé, Lennon, Walker, Lloris, Sigurdsson, Holtby.

h.e.h.e.

Kedvenc játékos: el fenomeno; el principe

HozzászólásSzerző: h.e.h.e. Dátum: 2013.04.14. 13:16

sport tvben olyan küklopszok
:lol: takarodj :lol:

Abban igazad van,a mai fiatalok egy rossz irányba mennek,én ha tehetném kizavarnám őket az udvarra focizzatok ba**meg ne azon a sz**r fészbúkon lógjatok 0-24 mert elkorcsosul az agyatok, nem kaptok elég oxigént és ráadásul a személyes kapcsolatok is leépülőben vannak ez által.
amúgy ja. manapság sok gyerek arra veri magát, hogy klubban focizik :lol:
mert anya meg apa befizette, meg megvette neki a mercurialt. pár éve ez nem így volt, egész nyarakat végigfociztunk, a végén már azt se tudtuk miért megyünk, meg mit csinálunk, de ott voltunk a grundon :grin:

ha lehet annyit személyes véleményem a barcásokkal kapcsolatban: nekem az veri ki a biztosítékot, hogy ezekkel (most itt a divatidióta véristván hungarokatalán söpredékre gondolok) egyszerűen nem lehet beszélni :lol: nem értesz velük szót. vagy egyből támad, vagy szid vagy szidja a csapatod, messi hibátlan és nincs más lehetőség, egyszerűen kibírhatatlanok :lol:
kell még pár év mire kihalnak ezek. azt vhogy röhögve fogom eltölteni
2013. nyár: argentinatlanítás. németlenítés.

HenkeLarsson

HozzászólásSzerző: HenkeLarsson Dátum: 2013.04.14. 12:56

R.M.C.F.! Tudom, hogy idősebb vagy nálam is. :) A fiatalokkal kapcsolatban nem rád gondoltam. Inkább írd le a véleményed Mou-ról, mert érdekes lehet. A Barcáról úgyis tudja mindenki mit gondolsz, azt már olvastuk eleget. :)

Kerlon

Kedvenc játékos: DB, R9, Zidane, Benz, M1Ö

HozzászólásSzerző: Kerlon Dátum: 2013.04.14. 12:37

Baptista goal
Nem tudom, hogy miért jutott eszembe, de én bírtam Juliot. Igaz, hogy itt nem nyújtott túl sok különlegeset, de ezért a góljáért már megérte elhozni anno.
Impossible is nothing
"No Özil, No Party?"

R.M.C.F
Év fórumozója 2010-2011

Kedvenc csapat: Bekkelő és Favágómadrid(Real Madrid 100/30 = 3.333 gól/meccs)

HozzászólásSzerző: R.M.C.F Dátum: 2013.04.14. 12:05

Tehát 30 felett és online állapoton kívül is van élet.

30 felett vagyok jócskán és offline is élek,sőt,napi szinten hallgatom a baromságokat. De ebből ne nyissunk vitát, ki mire affektív.

Amikor egy sport tvben olyan küklopszok nyilvánítanak véleményt,aki Te jó isten a szabályokat sem ismerik néha,akkor itt sem várhat el sokat az ember....ez igaz. De itt is vannak értelmes arcok,és őket meg kell becsülni,és ha én fiatal lennék akkor tanulnák tőlük,nem lennék rest.

Abban igazad van,a mai fiatalok egy rossz irányba mennek,én ha tehetném kizavarnám őket az udvarra focizzatok ba**meg ne azon a sz**r fészbúkon lógjatok 0-24 mert elkorcsosul az agyatok, nem kaptok elég oxigént és ráadásul a személyes kapcsolatok is leépülőben vannak ez által. tisztában vagyok hogy a fórumok juzerei milyenek,de a véleményemet nem a kisujjból szo*pom ha már leírok valamit.

Más.
Azt írod elfogult vagyok.... :hmmm: lehet,mint afféle drukker,de azért az is jó kérdés mi az elfogultság pontos jelentése, mert az mennyire elfogult realos aki szerint a legjobb csapat (a bírókkal támogatása nélkül is) a barca volt 2006-2011 között, a legjobb játékos nem ronaldo hanem messi évek óta, a barca 3-asa olyan isten ajándéka amilyen az egyetemes foci történelmében talán HA 3 volt és talámn megint 20 évet kell várni ilyen 3-asra.. ........ Én mint elfogult állandóan vitában voltam a madridistákkal is, pedig ha annyira elfogult lennék biztos itt tudnék bólogatni naphosszat a hülyeségre.....de nem tudok, azért voltam vitában mert taszít a butaság, az ostobaság...és ha realos ha barcás elkezdek fészkalódni és beleköpök a tenyerembe(na nem azért :lol: ).......nincs különbség az én hozzáállásomban hogy az a valaki realos vagy barcás.....de a gyengébbek most jelenleg a barcások mert rengeteg köztük a surmó,és ebben ti is hibásak vagytok,mert nem is szóltok rájuk......sőt sokatok partner a gyűlölködésben,a patkány*zásban stb......itt a madridstán ha valaki indok nélkül rúg bele a barcába,vagy játékosába azt a többiek leszólják és ez offline is így van,legalábbis normálisabb jóval a megnyilvánulás......Egy barcás ha köp egyet felénk az lájkoljátok....ez nagy különbség. Nyilván nem mind,csak a zöme.

Én nem akarok tovább menni ebben, amikor úgy gondoltam tegnap hogy írok egyet,akkor úgy ültem le,hogy JM-ról írok egy nagyobb terjedelmű véleményt,hogy szerintem milyen ember,milyen szakmailag, hogy passzol vagy nem passzol hozzánk,miben jó és miben rossz.....mi lehet a baja,mi lehet a fejében stb......de úgy gondoltam nem biztos hogy ez sokakat érdekel.
Na meg a média már régen elterelte a gondolatokat a valóságról.....
kiszabott nagy tisztelet neked :wink:
de tényleg, bár csak többen látnák így a dolgokat.
ha már nem is írsz többet, így is rengeteget adtál az embereknek és hidd el, hogy nem veszett kárba az a rengeteg általad leírt karakter.
köszönöm

Matt009

Kedvenc játékos: Kaká, Higuain, Casillas, Fabregas, Arshavin
Kedvenc csapat: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Matt009 Dátum: 2013.04.14. 10:55

Most nem vágom mire gondolsz

Arra gondoltam, hogy aki az ilyen általánosításokon fennakad, az nem üt meg bizonyos szintet, és az általánosítás ilyen módon érvényes lesz rá is.

de SZURKOLÓBÓL biztos hogy nem ez az arány.

Ha a nagy betűs szurkolókról beszélsz, akik jóban rosszban kitartanak a Barca mellett, akkor igazad van. De manapság ki Barca szurkoló? Nem az, aki 30 éve drukkol nekik, hanem az, aki annak vallja magát. Manapság túl sokan, túl éretlenül annak vallják magukat, egyszerűen csak azért, mert manapság Barca szurkolónak lenni felsőbbrendű érzés. Így volt ez a Reallal is a galaktikus érában, nincs ezzel semmi gond, csak engem az zavar (és szerintem másokat is), hogy nem lehet neutrális hangnem írni sem a Barcáról, sem a Realról, mert jönnek a vérpistikék, és a Barcát felmagasztalják, míg a Realt a porba döngölik. Ha Messiről egy negatív hangvételű cikk jelenik meg, élből tagadják, és szidják a forrást, anélkül, hogy elgondolkodnának az írás valóságtartalmán.

Ha nekünk lesznek hasonló eredményeink, itt is lesznek hasonló vérpistik, és én ugyanúgy nem fogom szívlelni őket, ahogyan nem szívlelem most a Barcásokat sem.
"A figyelmetlenség és a tudatlanság alól nincs feloldozás"

Ha nem vagy összezavarodva, akkor téged félrevezettek.

HenkeLarsson

HozzászólásSzerző: HenkeLarsson Dátum: 2013.04.14. 09:03

Szurkolókról: az a baj, kedves fiatalság, hogy másban nőttetek fel. Meg másba nőttök bele. Net, fórum, chat. Arc nélkül osztani az észt, akár 10 évesen, vagy csak provokációból illetve szórakozásból. Ha a fórumokból indulok ki (bármilyen témában), akkor az emberiségnek befellegzett. De akinek jobb úgy, hát gondolja azt, hogy a Barca szurkolók 90% suttyó paraszt. Kb alapból a 80% nem fórumozik, csak úgy megsúgom. Írtam ezt már. Tehát 30 felett és online állapoton kívül is van élet. :)

Realista: esélyek? Jó kérdés. Én örülök, hogy a Bayernt kaptuk. Nagyon kíváncsi vagyok a 2 csapat párharcára. Végre nem várok az ellenféltől bekkelést, mi meg remélhetőleg ismét összekapjuk magunkat. Ha mindkét csapat támadóan lép fel, és jó formában lesz, hatalmas meccsek lehetnek. :) Nagyon várom már. Nem a széttaktikázott, agyonvédekezett vagy lötyögős meccsek miatt érdemes nézni a focit, és nem is a 6-0-ás kiütések miatt. Ez egy vérbeli csemege lehet, aztán majd meglátjuk persze. Annak örülök, hogy szinte mindenki a Bayernt tartja esélyesnek. Nagyon remélem a bajorok is így vannak ezzel. Sokan már elkönyvelték, hogy nekünk végünk. :) Nem igazán értem ezt mondjuk (ilyen szinten persze), de remélem a csapat felhergel majd pár ellendrukkert. :) Szerintem döntőzünk. De itt aztán bármi lehet. Kiüthetjük őket több góllal is, ők is minket, vagy mehet akár a 30-ik büntetőig is.

szbd

Kedvenc játékos: Xavi
Kedvenc csapat: Barcelona

HozzászólásSzerző: szbd Dátum: 2013.04.14. 02:20

Matt009 írta:
Ha most a Madrid nyerne 2-3 bajnokságot meg Bl-t, bőven megfordulna ez az arány. Egyre több a hülye ember, és egyre több jut netközelbe.

Akinek nem inge...

Aki nem érti meg, hogy ezek a kijelentések nem személyesen neki szólnak, annak valóban személyesen neki szólnak.

Most nem vágom mire gondolsz. Nem magamra vettem, én csak arra reflektáltam, hogy van egy csomó IQfighter, akik az épp aktuális trendet követik (off: asszem valamikor most fog indulni valamelyik kertévén egy "kvízműsor", pont ezt a réteget mutogatva) . Ez a trend mostanában a fociban a Barca (volt). Őket én nem tekintem Barca szurkolónak, ha más csapat lesz a divat akkor meg annak "szurkolnak"...stb. Szóval lehet hogy 10-ből 9 komment ilyen, de SZURKOLÓBÓL biztos hogy nem ez az arány.

Matt009

Kedvenc játékos: Kaká, Higuain, Casillas, Fabregas, Arshavin
Kedvenc csapat: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Matt009 Dátum: 2013.04.14. 01:29

Ha most a Madrid nyerne 2-3 bajnokságot meg Bl-t, bőven megfordulna ez az arány. Egyre több a hülye ember, és egyre több jut netközelbe.

Akinek nem inge...

Aki nem érti meg, hogy ezek a kijelentések nem személyesen neki szólnak, annak valóban személyesen neki szólnak.
"A figyelmetlenség és a tudatlanság alól nincs feloldozás"

Ha nem vagy összezavarodva, akkor téged félrevezettek.

Következő

Vissza: Egyéb