Fórumajánló | , 19:24 (delel maestro) , 06:44 (Guti.HaZ.) , 20:24 (R.M.C.F) , 15:28 (Zolko000) , 09:12 (rafael23) |
| |
Oldalfrissítések | 04.23., 20:43 (lordgabi) 04.22., 16:42 (lordgabi) 04.22., 02:13 (lordgabi) 04.22., 01:45 (lordgabi) 04.21., 02:30 (lordgabi) |
| |
Kalendárium Aktuális szavazások | | Jelenleg nincs szavazás, gyere vissza később :-) |
| |
Közösség
|
Fórum
|
|
|
Egyéb témák: tévé, zene, humor, OFF...
-

Kerlon
-
- Kedvenc játékos: DB, R9, Zidane, Benz, M1Ö
-
Szerző: Kerlon Dátum: 2013.04.30. 00:13
messideco írta:Bosszú
A mai világban A kutya fontosabb, Mint az emberi élet.
6/10
Nem értetted meg a lényeget. Amúgy szerezz be egy kis kutyát, neveled fel, tanítsd, adj neki gyakran kaját meg vizet és olyan szeretetet kapsz tőle, mint édes anyádtól.  Nővéremnek vagy szaros Yorkshire terrierje(Zizou névvel áldották meg  ) hihetetlen, hogy annak a kis kutyának mekkora a szíve és, hogy állat létére mennyire ki tudja mutatni... Egy kicsit támadó jellegű a hsz, de ez a poszt sem hülyeségből született meg.
Impossible is nothing "No Özil, No Party?"
-

lordgabi
- Multimédiás
-
- Kedvenc játékos: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Varane, Guti, Benzema, Higuaín
- Kedvenc csapat: Real Madrid
-
Szerző: lordgabi Dátum: 2013.04.24. 00:42
Bosszú (Red, 2008)
Először csak az eredeti címét olvastam el, egyből rákerestem, és kidobta a másik filmet, azt már láttam korábban, ez azért komolyabb téma, köszi az ajánlást, nem hallottam róla korábban. Elolvastam még hajnalban az eddigi értékeléseket, nagyjából egyetértés van mindenkivel, főképp Santi írását adom a legjobban, ha jól emlékszem, egy napot tűnődtem rajta, sok újdonságot tehát nem tudok róla írni, adom is a pontot:
6,5/10.
-

Eszterke
-
- Kedvenc játékos: Mesut Özil, Luis Figo, Sheva, Kaká, Torres, Navas
-
Szerző: Eszterke Dátum: 2013.04.22. 23:00
Na, én is megnézem. Több gondolatom is van a filmmel kapcsolatban, az első, hogy nekem alapvetően teljesen érthető volt a főszereplő viselkedése, és bár a vége hiába olyan, amilyen Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!
mégis csak gyerekek haláláról beszélünk, ahol ráadásul az egyik egyáltalán nem akart gonosz lenni én nem tudom azt mondani, hogy nem szimpatikus. Mondjuk azt sem, hogy szimpatikus, de mégis inkább az utóbbi felé billen a mérleg. A film azonban borzasztó... vontatott meg lassú volt, én annak éreztem. Csupán másfél óra, de körülbelül kétszer annyinak éreztem, mintha nem is egy 2008-as, hanem valami '80-as, '90-es évekbeli mozit néznék. Meg azt sem értettem, hogy Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!
a végén főhős kiakad az újságírónak, hogy ő ezen nem tud továbblépni, mert meghalt két gyerek, aztán a végén valahogy a kutyával úgy kisimul az egész ember, mintha kb. nem negyedórával azelőtt tudatosította volna, hogy igen, ez tulajdonképpen az ő lelkén is szárad. Ha egyáltalán tudatosította. Nem lett kevésbé szimpatikus az ember, hanem a karakter felépítése úszott el kegyetlenül a végére. Volt egy séma, volt egy személyiség, amit a végén ott hagytak lebegni meg szétfolyni a semmiben, mintha meg sem történt volna vele, ami amúgy megtörtént, vígan éli tovább az életét, végül is, oké, hogy bosszú, de én sem ilyen befejezésre számítottam ennek okán. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!
Még csak nem is ő az egyetlen, akinek a lelkén szárad a srácok vére.Amúgy a téma, amit boncolgat, nagyon érdekes, és ebből sokkal jobbat is ki lehetett volna hozni, ráadásul sokkal gördülékenyebbet is, mert sokszor szenvedtem rajta, na. Viszont a fiatalabb testvér, meg az újságírónő jellemábrázolása nagyon tetszett, meg, ahogy mondtam, az alaptéma is. Adok rá mondjuk így most egy 6/10-et, aztán majd meglátjuk. jeremah írta:A kutyámtól több szeretet kapok, mint az emberek 90%-tól, szóval... Még nem néztem újra a filmet, de emlékeim szerint nem ez a mondanivalója. Legalább is nekem anno nem ez jött le. De holnap megnézem.
Ezt viszont adom. Nekem az jött be, hogy van amit már nem képes eltűrni az ember, még akkor sem, ha "csak" egy kutyáról van szó, ha olyan múltja van, mint a főszereplőnek, és ez valahol teljesen érthető is.
Everything will be all right in the end... if it's not alright then it's not the end. 
-

jeremah
-
- Kedvenc játékos: Guti
-
Szerző: jeremah Dátum: 2013.04.22. 21:28
messideco írta:Bosszú
A mai világban A kutya fontosabb, Mint az emberi élet.
6/10
A kutyámtól több szeretet kapok, mint az emberek 90%-tól, szóval... Még nem néztem újra a filmet, de emlékeim szerint nem ez a mondanivalója. Legalább is nekem anno nem ez jött le. De holnap megnézem.
"A person doesn't just wake up and stop loving somebody! Love is forever."
-

soadroli
-
- Skype azonosító: -
- Kedvenc játékos: van egy pár
- Kedvenc csapat: a másik
-
Szerző: soadroli Dátum: 2013.04.22. 17:12
messideco írta:Bosszú A mai világban A kutya fontosabb, Mint az emberi élet. 6/10
És? Az olyan emberek életénél jóhogy.
 alias speedman
-

messideco
-
-
-

Santillana
-
- Kedvenc játékos: Santillana, RobyCarlos, Zidane, Casillas, Callejón
- Kedvenc csapat: Real Madrid, Ferencváros
-
-

Anyaka
-
- Kedvenc játékos: Raul
- Kedvenc csapat: Hungary
-
Szerző: Anyaka Dátum: 2013.04.22. 02:04
Lementsük az értékeléseket? Vész esetén meg a másikon folytatjuk?
-

realistahuni
-
- Kedvenc játékos: Zidane, Raúl, Falcao, VARANE
- Kedvenc csapat: Real Madrid
-
Szerző: realistahuni Dátum: 2013.04.22. 01:22
Ha lehet siessünk a filmekkel szerintem, ki tudja mi lesz az oldallal, holnapra nekem is meg lesz nézve, ígérem.
 SZLAMB TELETIPP! RIP MADRIDISTA! WELCOME MADRIDOM!
-

messideco
-
-
-

soadroli
-
- Skype azonosító: -
- Kedvenc játékos: van egy pár
- Kedvenc csapat: a másik
-
Szerző: soadroli Dátum: 2013.04.21. 16:28
RedFrancba, pedig ebből olyan jó filmet lehetett volna csinálni. A történet az tetszett, csak én máshogy csináltam volna meg az egészet. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!
Hát én ott agyonvertem volna az összes kis gcit, ha lelövik a kutyámat. Bíróság meg ilyen biszem-baszom dolgok..ugyanmár. Amúgy én is "Köpök a sírodra"- féle bosszúra számítottam, SOKKAL jobb film lett volna. A kevés játékidő ellenére néhol nagyon unalmas tud lenni. Az utolsó 20 perc az már jó volt, de összességében nekem kevés. Pedig ebből sokkal jobb filmet lehetett volna csinálni. A kamerakezelés az elején nagyon idegesített, olyan amatőr hatást keltett. Nemigazán nézek tv-filmet, lehet ezért. Bajban vagyok a pontszámmal...legyen 6,5/10, imdb-n 6-ost adtam Köszönöm az ajánlást.
 alias speedman
-

Santillana
-
-
Szerző: Santillana Dátum: 2013.04.21. 12:36
Red (Anyakának elsősorban): Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!
Perszehogy nem a kutyáról szólt. Annyi volt a lényege, hogy az öreget jópár szerencsétlen és igazságtalan dolog érte a múltban és vesztett el sokmindenkit megmagyarázhatatlan módon (mint amit a fia csinált ugye, arra sincs éppeszű magyarázat), így öreg korára egyedül maradt egyetlen társával vörössel, akit szintén elveszít, ráadásul megint így abszolút indokolatlan módon. Csak szórakozásból lelőtték. És itt sztem betelt nála a pohár. Nem a kutya volt a középpontban, csak itt jött össze minden a múltban történtekkel együtt és mostmár végre igazságot akar, hogy a tettesek ezúttal ne ússzák meg büntetlenül. Te is biztos ismered azt az érzést, amikor csak gyűlik meg gyűlik, nyeled le a békát egy ideig, aztán egyszercsak az egyik pillanatban besokallsz. Sztem ez történt itt is.
  || M A D R I D I S T A || F I L M K L U B || A L V E Z Í R ||
-

Anyaka
-
-
Szerző: Anyaka Dátum: 2013.04.20. 16:41
Santillana írta:Az ügyével szimpatizáltam, nem a főszereplővel.
Szerintem épp azt nem sikerült neki megoldania. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!
Nem a kutya volt a középpontban a film azon részétől, amikor megismertük a múltját, hanem a két fiú, hogy ne történjen meg ugyanaz mással, erre megtörtént, és miatta. Ergo a Bosszú cím helytállóvá vált, de az apjukon leginkább.De, ha tévedek, és ennél egyszerűbb lett volna a célja, akkor én akartam többet belelátni a filmbe.
-

Santillana
-
-
-

Anyaka
-
-
Szerző: Anyaka Dátum: 2013.04.20. 02:07
Köszi Faust! Közben már felvilágosítottak privátban is. Nem vettem észre ott a szélén azt a gombot. Nem vagyok nagy fórum betyár.  ---------- Santillana akkor már kettőből/ketten vagyunk ezzel úgy látom. Ez a film akkor lett volna nagyon jó, ha nem bonyolítják túl. Maga az egész alap kifejezetten értékelhető volt, de a rendezésnél elcsúsztak. Így utánanézve, lehetett ez az adaptáció miatt is. Egy kérdés: (és akkor már kipróbálom a spoilert is  ) Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!
Neked szimpatikus maradt a főszereplő a végére?
Vissza: Minden más
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

|
|
|
|
|
|