Címer

A Madrid Foot-ball Club 1902. március 6-án alakult az akkor újnak számító labdarúgást kedvelők egy csoportja révén. Az első címer a klub nevének kezdőbetűiből állt össze, vagyis az M-ből, a C-ből, és az F-ből. A fehér háttéren tengerkék színnel tüntették fel ezeket a betűket.
A hivatalos mérkőzéseken, ahogy azt az akkori, a sport klubokkal kapcsolatos rendeletekben meghatározták, a címerben szerepelnie kellett a város jelképének.
Az 1908-tól használt címerben már fellelhetőek a jelenlegihez hasonló motívumok. A kezdőbetűk megmaradtak, de az elrendezés, a megjelenítés jelentősen változott. A színek maradtak, fehér alapon tengerkék minta.
XIII. Alfonso király, 1920. június 29-én engedélyezte a klubnak a "királyi", azaz a "real" jelző használatát, és a királyi korona címerben való szerepeltetését. A kezdőbetűk elhelyezésében is történtek apró változtatások.
A hivatalos mérkőzéseken továbbra is szerepeltetni kellett a város jelképét.
Változtak az idők, Spanyolország államformája köztársaság lett 1931. április 14-én. A monarchia jelképeinek használatát betiltották, így a korona lekerült a címerről, a csapat neve pedig Madrid FC lett. Ekkortól jelent meg az átlósan elhelyezett lila sáv, ami Kasztíliát szimbolizálja. A címer betűi újra középre kerültek.
A polgárháború után visszatérhetett a korona a klub címerére. A színek változtak, az addig tengerkék színű elemek arany színűvé váltak. Ez a címer minimális változtatásokkal, de a XX. század végéig fennmaradt.
2001-ben a modernizáció elérte a címert is, nagy változtatások nem történtek, a betűk és a kör vonala szélesebb lett, és vékony, tengerkék színű keretet kapott. Az átlós, lila sáv pedig keskenyebb lett. Ez a címer a Real Madrid aktuális címere.

 

KÖZÖSSÉG


Videó

Hivatalosan is bemutatták Eden Hazard-t
2019.06.14. péntek 09:13

A Real Madrid hivatalosan is bemutatta Eden Hazard-t. A játékos átesett az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon, és csütörtök este a Santiago Bernabéu Stadionban mutatták be, sajtóhírek szerint 50 ezer szurkoló előtt. Eden Hazard spanyolul köszöntötte a közönséget, utána franciára váltott, mivel elmondása szerint egyelőre nem túl jó a spanyolja:

„Nagyon várom, hogy végre a Real Madridban játszhassak. Ez volt a gyerekkori álmom, és most itt vagyok. Csak élvezni szeretném a pillanatot”

Legnépszerűbb hírek

Kylian Mbappé is megérkezhet a nyáron
Sergio Ramos megnősült